tisdag 26 maj 2015

Vem är du? Är du under 25?

Ingen vettig människa vill ju att sjukdom ska drabba ens egna barn, eller unga människor överhuvudtaget. Tyvärr kan ju MS slå till väldigt tidigt och sätta krokben för den som är alldeles för ung. MS ligger på andra plats, efter olyckor, i statistiken över unga som får funktionsnedsättningar.

Om man knappt ägnar försäkringar en tanke när man är 40, så är sannolikheten ännu mindre att man gör det när man är 20! Och med en diagnos på halsen så går det inte att teckna en sjukförsäkring.

Kolla med dina föräldrar om de har tecknat en barnförsäkring

Föräldrar däremot kan vara en rätt nojig grupp som inte bara barnsäkrade köket när du var liten. De kanske också tecknade en barnförsäkring för dig!

Barnförsäkringen gäller till du är 25!
De allra flesta barnförsäkringar gäller fram till din 25-årsdag. Den gäller även om du har flyttat hemifrån - och dina föräldrar fortfarande betalar för den.

Så har du åkt på en diagnos, hör med päronen om de kanske har kvar en barnförsäkring för dig. Har du tur kan det rulla ut lite välförtjänta pengar ur den.

Du som är förälder, behåll barnförsäkringen till ungen fyller 25
Min dotter flyttade hemifrån i höstas och trots att hon nu är 21, och ingen diagnos finns vid horisonten, kostar det mig väldigt lite att behålla försäkringen i några år till. Vi kan behålla försäkringen trots att vi inte bor på samma adress.

>> Läs mer om barnförsäkringar. Längst ner på sidan hittar du också en jämförelsetjänst

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar